dimecres, 15 de febrer del 2012

Iniciativa dels Escacs al Sistema Educatiu portada al Parlament Europeu. Col·labora!

Els que em coneixeu ja sabeu que m'ha agradat des de sempre el joc dels escacs.
A banda de l'opció que cadascú pot triar en les seues aficions sempre he vist els escacs com un joc imprescindible per a treballar a les escoles. 
És un joc extraordinari i complet que treballa infinitat de conceptes bàsics, imprescindibles a nivell maduratiu com ara càlcul, orientació espacial, estratègia, llenguatge, altes capacitats, relacions socials o esportivitat.

Entenc que es necessita una formació per a ensenyar escacs a les escoles, però és mínima. En conèixer els moviments, forma de capturar i ubicació de les peces i mínims conceptes d'apertura i finals de partides qualsevol professor pot treballar els escacs a les seues classes sense cap problema. 
Tranquils, que en no res els xiquets jugaran millor que nosaltres!

En este sentit, ara mateix hi ha una iniciativa al Parlament Europeu per introduir el joc dels Escacs en el sistema educatiu, com ja va passar ací a Espanya en el Senat (encara que va caure en "sac trencat").

Vos deixo la carta on el Gran Mestre espanyol d'escacs Miguel Illescas ens explica com podem col·laborar per donar suport a esta iniciativa.

Moltes gràcies per col·laborar!!!


*Feu clic damunt de la foto dels nostres xiquets de primer de primària per vore la carta.




2 comentaris:

  1. Segueix així , la cara dels xiquets ho diu tot, s'ho estan passant super bé.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel comentari, Cristina!. Val molt la pena. I tens raó, la cara dels xiquets ho diu tot. El que associe escacs a avorriment igual s'enganye un poquet..jejej

    ResponElimina

El blog del mestre