dimarts, 18 de setembre del 2012

La balena blava

Avui hem estat parlant a classe sobre la balena blava, l'animal més gran que mai ha existit sobre la nostra Terra en tota la seua història. S'han arribat a trobar exemplars de més de 30 metres i 190 tones de pes.

Com molts altres animals també està en perill d'extinció per la mà de l'home. Quan es van començar a caçar s'estima que hi havia una població d'unes 360.000 balenes, 40 anys després apenes en quedaven 5.000. Actualment es creeu que en queden entre 10.000 i 25.000 .

Unes altres dades curioses és que tenen pulmons, són mamífers i que solen viure entre 80-90 anys. Les cries solen pesar 2.500 kg al nàixer i cada dia engorden uns 90 kg al dia alimentant-se únicament d'uns 200 litres  diaris de llet materna. I el seu cor pesa 900 kg i és gran com un cotxe.
També canten! Les balenes blaves emeten uns sons per comunicar-se que poden ser escoltats a 160 km de distància.



Us deixo una aplicació online feta pel National Geographic on es pot comparar la llargària i el pes de la balena blava amb altres objectes i animals, fins i tot amb un dinosaure!

També us deixo un vídeo. Es molt interessant veure la balena blava en moviment.


Espero que vos agrade!










4 comentaris:

  1. Sempre pots passarlos un video de la Col·lecció de Cousteau que parla de les balenes blaves. Te'n recordes?

    ResponElimina
  2. Hola Agustí! Clar que me'n recorde, company! Els ho passe segur als xiquets! Moltes gràcies pel teu comentari. Ja els ho dic als xiquets! Per cert, moltes felicitats, que damunt avui és el teu aniversari!! ;-)

    ResponElimina
  3. tanta informació que he pogut fer el projecte de la balena blava sense cap problema .Hem pensava que al final sortiria una tonteria que la meva mestra ( Gema De Fez Argudo ) em renyar -ha .Sort que he trobat aquesta pagina web i he trobat informació que m´ha ajudat molt en la meva tasca .Moltes gracies !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, anònim. Espero que la mestra sàpiga valorar el teu esforç.

      Elimina

El blog del mestre