dimecres, 9 d’octubre de 2013

Eixida tardor 2013

Ahir, els xiquets i les xiquetes de primer cicle vam anar d'excursió.

Vam eixir des de l'escola i vam fer una primera parada als antics llavadors del poble on ens van explicar com la gent d'abans llavava sense rentadores. També ens van contar què era la dula i com el duler s'encarregava de passejar els matxos, cavalls i burros.

Després vam esmorzar als arenals on la gent treia el sauló com a material de construcció,  per a netejar olles i demés estris de cuina de metall o per a netejar les lloses de ferro (quan el foc es feia a terra, perquè no es rovellara) , entre d'altres usos.
En acabar vam pujar cap a la basssa de la Trinitat, passant pel peironet, on vam dinar. De camí vam trobar molts fòssils i vam descobrir què és una pedra gorronera.
Comentar que l'actual bassa de la Trinitat la vam trobar plena de boga, planta amb que antigament s'encordonaven les cadires. Esta bassa es fa fer després que l'antiga perguera l'aigua al ser netejada en lluna nova (en lloc de  en lluna vella o plena).
Després vam baixar pel pinaret del "racó dels calvos" fins al bassi i d'allí  al parc de Bonavista on vam poder jugar un ratet abans de tornar a l'escola.


Ens va fer un dia molt bo i vam poder gaudir molt de la Natura.Ací vos deixiem unes fotos de l'excursió. 

*Si us fixeu molt en la d'un arbre podreu veure una sargantana esgarrapant-se!


   
    *Feu clic a la foto


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El blog del mestre