Benvinguts i benvingudes al nostre blog. Esperem crear un espai agradable on poder intercanviar el nostre recull de jocs i recursos educatius amb Symbaloo per a alumnes, pares i mestres. També mostrarem amb les entrades diferents vivències o experiències relacionades amb el món de l'educació.
dimarts, 24 de desembre del 2019
Bons Nadals i Feliç Any Nou!
Etiquetes de comentaris:
Curiositats,
Felicitació
dimecres, 13 de novembre del 2019
Refugiats
Vos deixem un vídeo que hem treballat a classe, fet per l'ONG Save The Children que ajuda a entendre la realitat dels refugiats.
Al mateix temps aprofitem per presentar què és ACNUR, l'àgència creada per les Nacions Unides (ONU) per tal d'ajudar a estes persones amb el drama que pateixen.
Etiquetes de comentaris:
Paraules noves,
Valors,
Vídeos,
Vídeos valors
dimarts, 24 de setembre del 2019
Aprenentatge col·laboratiu
A la nostra classe de 6é, en tutoria, treballem l'aprenentatge col·laboratiu, amb assignatures globalitzades, després de deixar de treballar amb llibres de text. Entenem que és la manera més eficient, senzilla i funcional de realitzar-nos culturalment com a persones. Treballar junts, amb ganes i esforç, primant la curiositat des del respecte i l'ajuda mútua ens està donant una experiència en les aules molt bona.
Tot el procés, en format de projectes de treball, està acompanyat per una avaluació constant mitjançant el diàleg, l'observació, l'autoavaluació i la coavaluació. Este sistema ens permet realitzar proves objectives sense avisar a l'alumnat (algunes mesos després de realitzar els projectes) que confirmen objectivament com tot l'alumnat ha assimilat positivament els continguts i processos d'aprenentatge.
En el procés també involucrem a les famílies, sobretot en les exposicions finals dels projectes, que també enregistrem com a producte final.
En el procés també involucrem a les famílies, sobretot en les exposicions finals dels projectes, que també enregistrem com a producte final.
Entenem i practiquem que a l'escola formem, acompanyem i fomentem a persones responsables, bones, tolerants, curioses, treballadores, positives i crítiques per realitzar-se culturalment per així preparar-se realment per a la vida del segle XXI. Incorporem i eduquem en tecnologia però mai sense deixar de tocar "els peus a terra", mimant sempre la nostra humanitat.
Vos deixem un vídeo que aproxima el què és el nostre treball a l'aula en metodologia col·laborativa.
Etiquetes de comentaris:
A l'escola...,
Aprenentatge col·laboratiu,
Paraules noves,
Pràctica docent
dissabte, 14 de setembre del 2019
Recordem els botànics de Leningrad
Esta setmana en classe de 6é hem treballat un fet increïble que com molts altres s'han anat perdent amb el pas de la història.
Enguany fa 75 anys que es va acabar el setge de Leningrad, l'actual ciutat de Sant Petesburg, a Rússia, en plena II Guerra Mundial. Una particular batalla que, com sol passar en les guerres, van pagar sobretot els més dèbils, la població civil.
El setge a la ciutat per part de l'exèrcit alemany va durar prop de 2 anys i mig sobre una població d'uns dos milions de persones que van patir fam, fred, malalties i moltes altres calamitats al llarg de 900 dies.
Dins de la terrible situació el que ara recordem va ser el fet que els botànics encarregats del banc de llavors i fruites de Pavlov, el més gran del món en eixe moment, decidiren posar per davant la importància de salvaguardar el banc de llavors a les seues pròpies vides (12 d'ells van morir de fam rodejats d'aliments). I és que van entendre, com així va succeir després, que passada la guerra les llavors que allí van amagar salvarien la vida a milions de persones.
Esta és la història dels botànics de Pavlov que rememorem.
La ciutat en l'actualitat:
Etiquetes de comentaris:
Paraules noves,
Recordem
dissabte, 15 de juny del 2019
Aprenem història amb Chronas
Vos presentem l'aplicació web Chronas, un mapa interactiu que permet aprendre història d'una manera molt gràfica, al llarg de més de 4000 anys, amb mapes de cultures i religions, i enllaços a ciutats, batalles o altres fets ocorreguts al llarg de la història.
El projecte també presenta un format de comunitat interactiva, on qualsevol persona en pot formar part (actualment hi ha més de 6000 membres que l'estan millorant).
Conèixer la història, d'on venim i com van viure els nostres avantpassats, és el primer pas per desterrar la ignorància i prendre consciència del què som com a societat.
Esperem que us siga de molta utilitat. Amunt eixa curiositat! ;-)
*vos recomanem que canvieu l'idioma quan accediu la primera volta i practiqueu amb la línia de temps de la part inferior clicant l'any, també fent zoom amb el ratolí.
Etiquetes de comentaris:
Curiositats,
Història,
Paraules noves,
Vídeos
dimarts, 2 d’abril del 2019
Dia de l'Autisme
Avui 2 d'abril es celebra el dia de l'Autisme.
A la nostra escola també s'ha treballat amb estos vídeos. També amb la iniciativa de penjar globus blaus des de les nostres cases.
Com en la resta de realitats, entenem que el fer pedagogia i informar-nos és la millor estratègia possible per entre la diversitat i VIURE realment la inclusió.
Aprofitem per deixar-vos un altre vídeo sobre l'Autisme.
Aprofitem també per a recordar a este xic autista (o va parlar fins els 9 anys) que també hem vist avui i que ja vam publicar al nostre blog en una anterior entrada.
Etiquetes de comentaris:
inclusió,
Paraules noves,
Vídeos valors
dissabte, 16 de març del 2019
30 anys d'internet
Esta setmana internet ha fet 30 anys.
Vos deixem una reflexió del gran físic teòric i divulgador científic Michio Kaku sobre els tres nivells de civilització que ja havia formulat Kardashov en la seua escala per medir el grau d'evolució tecnològica d'una civilització.
Una reflexió molt interessant en la que internet queda perfectament definida.
Esperem vos siga interessant.
Una reflexió molt interessant en la que internet queda perfectament definida.
Esperem vos siga interessant.
Etiquetes de comentaris:
paraules curioses,
Paraules noves,
Vídeos,
vídeos divulgació científica
dimarts, 22 de gener del 2019
Pedagogia de l'internet segur
Un tema que sol preocupar molt a les famílies que tenen xiquets/tes que ja comencen a fer-se gran és el de la seguretat a internet.
Fer pedagogia del sentit comú, de la precaució amb una bona informació, és la millor ferramenta per a afrontar els perills de la xarxa.
Internet no és perillosa per ella mateixa, sinó, com passa amb moltes altres coses depen de l'ús que en fem.
Vos deixem uns vídeos que hem treballat amb els xiquets a escola. És un tema molt important que s'ha de continuar treballant.
Etiquetes de comentaris:
Internet,
Seguretat internet,
Vídeos educació
dimecres, 16 de gener del 2019
Quan ens parlen dels altres
Del filòsof Sòcrates ens arriba la història molt interessant dels 3 filtres.
Són tres preguntes que ens hauríem de fer quan alguna persona ens vol contar alguna informació d'una altra, abans de continuar escoltant-la:
1. Estàs absolutament segur/a que és cert?
2. És alguna cosa bona?
3. És una cosa útil?
Si alguna de les respostes és que no, s'hauria de contestar: "no ho vull saber, no m'interessa".
Una forma per ajudar a fer una societat més sana, valenta, justa i respectuosa.
Etiquetes de comentaris:
Paraules noves,
Valors,
Vídeos valors
dimarts, 8 de gener del 2019
Calendari activitats CEAPA 2019
En primer lloc bon any a tots i a totes!;-)
Un any més la Confederació Espanyola d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat (CEAPA) ens presenta una bona proposta d'activitats per a les famílies, per fer amb els xiquets/tes, en forma de calendari, basat en les competències clau.
Vos animem a que l'utilitzeu i que a que sigueu creatius incorporant també senzilles activitats, millor encara si ens connecten amb la realitat actual (notícies...).
Esperem que el disfruteu!
*feu clic a la imatge
Etiquetes de comentaris:
activitats,
calendari CEAPA,
competències clau
Subscriure's a:
Missatges (Atom)