dimarts, 24 de setembre del 2019

Aprenentatge col·laboratiu

A la nostra classe de 6é, en tutoria, treballem l'aprenentatge col·laboratiu, amb assignatures globalitzades, després de deixar de treballar amb llibres de text. Entenem que és la manera més eficient, senzilla i funcional de realitzar-nos culturalment com a persones. Treballar junts, amb ganes i esforç, primant la curiositat des del respecte i l'ajuda mútua ens està donant una experiència en les aules molt bona.
Tot el procés, en format de projectes de treball, està acompanyat per una avaluació constant mitjançant  el diàleg, l'observació, l'autoavaluació i la coavaluació. Este  sistema ens permet realitzar proves objectives sense avisar a l'alumnat (algunes mesos després de realitzar els projectes) que confirmen objectivament com tot l'alumnat ha assimilat positivament els continguts i processos d'aprenentatge.
En el procés també involucrem a les famílies, sobretot en les exposicions finals dels projectes, que també enregistrem com a producte final.

Entenem i practiquem que a l'escola formem, acompanyem i fomentem a persones responsables, bones, tolerants, curioses, treballadores, positives i crítiques per realitzar-se culturalment per així preparar-se realment per a la vida del segle XXI. Incorporem i eduquem en tecnologia però mai sense deixar de tocar "els peus a terra", mimant sempre la nostra humanitat.


Vos deixem un vídeo que aproxima el què és el nostre treball a l'aula en metodologia col·laborativa.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El blog del mestre