Esta setmana en classe de 6é hem treballat un fet increïble que com molts altres s'han anat perdent amb el pas de la història.
Enguany fa 75 anys que es va acabar el setge de Leningrad, l'actual ciutat de Sant Petesburg, a Rússia, en plena II Guerra Mundial. Una particular batalla que, com sol passar en les guerres, van pagar sobretot els més dèbils, la població civil.
El setge a la ciutat per part de l'exèrcit alemany va durar prop de 2 anys i mig sobre una població d'uns dos milions de persones que van patir fam, fred, malalties i moltes altres calamitats al llarg de 900 dies.
Dins de la terrible situació el que ara recordem va ser el fet que els botànics encarregats del banc de llavors i fruites de Pavlov, el més gran del món en eixe moment, decidiren posar per davant la importància de salvaguardar el banc de llavors a les seues pròpies vides (12 d'ells van morir de fam rodejats d'aliments). I és que van entendre, com així va succeir després, que passada la guerra les llavors que allí van amagar salvarien la vida a milions de persones.
Esta és la història dels botànics de Pavlov que rememorem.
La ciutat en l'actualitat:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El blog del mestre